Торта Сникърс
Необходими продукти:
Mama’s Cake Шоколад– смесза домашен кейк:
Mama’s CakeШоколад 0,500 кг
Олио 0,200 кг
Вода 0,200 кг
Смесете всички съставки и леко ги разбъркайте на бавна скорост с бъркалка тип Листо в миксер за около 1 минута след което увеличете на 2 скорост и разбъркайте за още 2-3 минути. Не разбивайте сместа на бързи обороти в миксер и не използвайте телената бъркалка (тип Круша).
Поставете във форма с размер диаметър 26 см и височина около 6 см върху хартия за печене готовото кейково тесто и изпечете в предварително загрята фурна на 180 ℃ за около 30-35 минути. Ако фурната ви е силна и със силен вентилатор, може да намалите температурата след 20-тата минута от печенето на 160-170 ℃ и доизпечете за още около 10-15 минути.
За Фъстъчения крем:
Вода 0,300кг
КремЙелоу 0,100 кг
Зеесан Неутрал 0,075кг
Разбъркайте с телена бъркалка Зеесан Неутрал с водата до пълното му разтваряне, прибавете сухия крем и разбъркайте на миксер за около 1-2 минути до еднородна структура. Прибавете фъстъчена паста
Фъстъчена паста 0,150 кг
Прибавяме фъстъчената паста на стайна температура и разбъркваме до еднородна структура. И най накрая прибавете разбитата мека сметана, предварително разбита и охладена.
Животинска сметана „Сметанка“ 36% 0,250кг
Растителна сметана „Розет“ 0,120кг
За карамеления пълнеж:
Тофи Карамел „Овалет“ 0,200 кг
Фъстъци печени 0,070кг
Допълнителни продукти:
Шоко Мит 0,200 кг
Олио 0,020кг
Десерт Сникърс
Шоколадови декорации Барбара
Сглобка:
На дъното на форма за торта с диаметър 26 см поставете предварително изпечения и охладен Мамас кейк. По желание може да използвате една платка Мамас кейк шоколад и една Мамас. Разпределяме ½ от крема и върху него слагаме втората платка. Отгоре нанасяме ½ от останалия крем, пошваме соления карамел на три кръга и едро строшените фъстъци. Заравняваме с останалия крем. Охлаждаме. За заливка затопляме леко течния шоколад, добавяме олиото, разбъркваме и заливаме на 35
е вкусната.