Торта Сникърс

Торта Сникърс

Необходими продукти:

Mama’s Cake Шоколадсмесза домашен кейк:

Mama’s CakeШоколад    0,500 кг

Олио                                     0,200 кг

Вода                                      0,200 кг

 

Смесете всички съставки и леко ги разбъркайте на бавна скорост с бъркалка тип Листо в миксер за около 1 минута след което увеличете на 2 скорост и разбъркайте за още 2-3 минути. Не разбивайте сместа на бързи обороти в миксер и не използвайте телената бъркалка (тип Круша).

Поставете във форма с размер диаметър 26 см и височина около 6 см върху хартия за печене готовото кейково тесто и изпечете в предварително загрята фурна на 180 ℃ за около 30-35 минути. Ако фурната ви е силна и със силен вентилатор, може да намалите температурата след 20-тата минута от печенето на 160-170 ℃ и доизпечете за още около 10-15 минути.

 

За Фъстъчения крем:                                                         

Вода                             0,300кг

КремЙелоу                0,100 кг

Зеесан Неутрал         0,075кг

Разбъркайте с телена бъркалка Зеесан Неутрал с водата до пълното му разтваряне, прибавете сухия крем и разбъркайте на миксер за около 1-2 минути до еднородна структура. Прибавете фъстъчена паста

Фъстъчена паста                                                   0,150 кг

Прибавяме фъстъчената паста на стайна температура и разбъркваме до еднородна структура. И най накрая прибавете разбитата мека сметана, предварително разбита и охладена.

Животинска сметана „Сметанка“ 36%     0,250кг

Растителна сметана „Розет“           0,120кг

 За карамеления пълнеж:

Тофи Карамел „Овалет“                  0,200 кг

Фъстъци печени                                 0,070кг

Допълнителни продукти:

Шоко Мит                                           0,200 кг

Олио                                                      0,020кг     

Десерт Сникърс

Шоколадови декорации Барбара

Сглобка:

На дъното на форма за торта с диаметър 26 см поставете предварително изпечения и охладен Мамас кейк. По желание може да използвате една платка Мамас кейк шоколад и една Мамас. Разпределяме ½ от крема и върху него слагаме втората платка. Отгоре нанасяме ½ от останалия крем, пошваме соления карамел на три кръга и едро строшените фъстъци. Заравняваме с останалия крем. Охлаждаме. За заливка затопляме леко течния шоколад, добавяме олиото, разбъркваме и заливаме на 35  .Завършваме тортата с рози от останалия крем, парче Сникърс на всяко парче и шоколадови декорации. 



Най-здравословната храна
е вкусната.
Нашата мисия и цели