торта Черноморец
Необходими продукти за основата :
Бисквити орео – 0,150кг
Маргарин универсален 80% - 0,090кг
Необходимипродукти за крема :
Заквасена сметана -0,400кг
Фъстъчена паста –0,400кг
Криспи( бяло) –0,030кг
Желатин – 0,010кг
Вода – 0,090кг
Портокал ( кора )1бр
За заливката:
Крем Черноморец -0,150кг
Допълнителни продукти:
Портокалови корички за украса
Бонбони Черноморец
Сглобка:
Взимаме бисквитите и ги блендираме , след което ги добавяме към предварително разтопения маргарин. Разбъркваме до еднородна смеси поставяме сместа в ринг ф ф20см, в който сме поставили предварително ацетатна лента. Разстиламе сместа от бисквити и леко притискаме. Поставяме в хладилник да се охлади за около 10-15мин. През това време в басана поставяме заквасената сметана , фъстъчената паста и разбъркваме с приставка тип круша на средна скорост за около 1-2 мин. до получаване на хомогенна смес. Към крема добавяме белия крисп и разбъркваме леко на ръка. Накрая добавяме предварително разтворения и леко загрят желатин. Разбъркваме отново леко да се хомогенизира ,след което готовият крем поставяме върху основата. Заглаждаме тортата и поставяме в хладилник за около 2-3 часа. да се охлади . Охладената торта залива с предварително разтопената заливка(черноморец) в микровълнова фурна или на водна баня , след което декорираме по избор. В нашия случай бонбони черноморец и портокалови корички.
е вкусната.