Бисквитена торта с Крем Делиция 26/6см
Необходими продукти за блата (Основата):
Бисквити Закуска ( ванилия) - 0,450кг (24бр)
Необходими продукти за Крема:
Крем Делиция - 0,300кг
Вода– 0,750кг
Растителна сметана Розет – 0,100кг
ЧокоКрийм Лешник - 0,100кг
За заливката :
ЧокоКрийм Лешник - 0,200кг
Олио- 0,010кг
Допълнителни продукти:
Прясно мляко за потапяне на бисквитите
Начин на Приготвяне:
Смесваме крем Делиция с водата в басан и разбиваме на бърза скорост за около 3-4мин. до получаването на пухкава еднородна смес, след което добавяме течната сметана идо разбиваме за още около 1 мин. на бързи обороти. Зареждаме тортата в рингф26см като по стената на ринга поставяме ацетатна лента. В купа сипваме прясно мляко, което ни служи за потапяне на бисквитите , след което зареждаме тортата на 3-реда. Готовият крем разделяме на 3 части. Потапяме бисквитите и нареждаме 1вия ред , след което поставяме1-част от крема. Върху крема поръсваме чоко крийм лешник с лъжица или шпатула на лентички , който предварително сме разтопили на водна баня или в микровълнова фурна. Така повтаряме последователността и за 2рия ред. Завършваме тортата с 3-ти ред бисквити и най отгоре с крем. Поставяме тортата в хладилник да се охлади за около 2,3часа. След което декорираме по избор илив случая заливаме с чоко крийм лешник , който предварително затопляме и разбъркваме с олиото.
е вкусната.