торта Зелен чай и лимон 20/6
Green Matcha Tea Cake* 0,250 кг
Яйца 0,090кг
Олио 0,075кг
Вода 0,050кг
Общо: 0,465кг
Смесете всички съставки и леко ги разбъркайте на бавнаскорост с бъркалка тип Листо в миксер за около 1 минута след което увеличете на2 скорост и разбъркайте за още 3-4 минути. Не разбивайте сместа на бързиобороти в миксер и не използвайте телената бъркалка (тип Круша).
Поставете във форма с размер диаметър 20 см и височина около 6 см върху хартия за печене готовото кейково тесто и изпечете в предварително загрята фурна на 165 ℃ за около 18-20 минути.
Допълнителни продукти
Захарен сироп
Заливка
Ковър Лимон –0,250 кг
Панировка: Грийн Мача – 0,100 кг
Сглобяване:
Поставяме платката в ринга и леко сиропираме със сиропа .Нанасяме ½ от крема . Поставяме втората платка , отново сиропираме, слагаме останалата част от крема .Тортата охлаждаме за няколко часа в хладилника преди консумация. Заливаме тортата с Ковър Лимон, декорираме по желание.