Торта с Шоколадов мус 20/6см
Необходими продукти:
Яйца- 4 бр ( 0,220кг-0,240кг)
Масло - 0,83кг
Крема сирене – 0,133кг
Захар - ,083кг
Сахара черен шоколад 54 % -0,166кг
Термо джем малини - 0,100кг
Добуш платки какао - 0,120кг
Начин на приготвяне на Муса:
Поставяме шоколада и маслото в купа и ги разтопяваме на водна баня или в микровълнова фурна , след което ги разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Взимаме яйцата и разделяме белтъка от жълтъка. Поставяме белтъка в басан и към него прибавяме кристалната захар , след което ги разбиваме до пухкав сняг. Към жълтъците добавяме крема сиренето и разбъркваме хубаво с ръчна тел ( може за улеснение да се разбият и в басан). Когато са готови компонентите започваме да ги събираме заедно, като към шоколадовия ганаш добавяме сместа с крема сиренето и жълтъците, след което накрая добавяме и белтъка и разбъркваме до получаване на пухкав крем. Когато се добави белтъка е хубаво да се разбърка с силиконова шпатула , а не с ръчна тел. По желаниен към муса може да добавите и ядки .
Сглобяване:
С помощта на рингф20см изрязваме две основи от готовата какаова платка(33/40) . Преди да поставим първата основата е желателно да поставим ацетатна лента в ринга ,след което да поставим основата за да може по лесно да извадим тортата. Изсипваме едната част от крема върху основата , след което поставяме сладкото от малини. Отгоре поставяме втората основа и върху нея останалата част от крема и заглаждаме. Оставяме в хладилник за около 1-2 часа тортата да се охлади , след което декорираме по избор или правим плодово кули отгоре.
Допълнително продукти за плодово кули:
Термо джем Малина - 0,150кг
Фарситура неутрал ( кристал Желе) - 0,020кг
Поставяме сладкото от малини в купа и към него добавяме фарситура неутрал, след което разбъркваме хубаво и поставяме върху тортата. Поставяме в хладилник за около 10-15 мин. да се охлади.