Торта Ред Форест с Йогурт 26/6см
Необходими продукти за блат:
Ред форест кейк - 0,500кг
Яйца - 0,175кг
Вода - 0,132кг
Олио - 0,150кг
Смесваме всички продукти в басана на миксера и разбъркваме с приставка тип листо за около 4-5 минути на средна скорост до получаването на хомогенна смес. Изсипваме в ринг ф26см и печем в предварително загрята фурна на 170-180С градуса за около 20-25 минути.
Необходими продукти за крема:
Крем Минута Йогурт - 0,300кг
Вода - 0,750кг
Растителна сметана Розет топ - 0,200кг
Термо джем Горски плод - 0,100кг
Смесваме крем Минута Йогурт и водата в басан. Разбиваме с приставка тип круша за около 4-5 мин. на средна скорост до леко сгъстяване, след което добавяме растителната сметана и до- разбиваме на бърза скорост за около 1 мин. до получаване на пухкав крем.
Сглобяване:
Подготвяме предварително изпечения и охладен блат, като го разрязваме на две равни части. Взимаме ринг ф26 и изрязваме ацетатна лента, която поставяме от вътрешната страна на формата. Слагаме на дъното първата платка, след което нанасяме ½ от крема. Отгоре поставяме другата платка и останалата част от крема.
Оставяме тортата да се охлади в хладилник за 4-5 часа, след което я декорираме по избор