Торта Опера
Торта Опера
За първата основа:
Forest fruit cake 500 гр
яйца 262 гр
масло 75 гр
Вода 75 гр
За втората основа:
Кейк зелен чай Матча 500 гр
яйца 262 гр
масло 75 гр
Вода 75 гр
За крема:
Минута Аворио 500 гр
Студена вода 1250 гр
Бита сметана ( Розет, Кампина) 600 гр
За основата I
Разбийте всички съставки с перата на средна скорост за 5 минути. Готовата смес изсипете в тава с размери 60 × 40 и печете на 170 ° C за около 9 минути. Препоръчваме преди печене за създаване на антизалепващо покритие насъдовете да използвате Карлекс спрей.
За основа II
Разбийте всички съставки с перата на средна скорост за 3 минути. Готовата смес изсипете в тава с размери 60 × 40 и печете на 170 ° C за около 9 минути. Препоръчваме преди печене за създаване на антизалепващо покритие насъдовете да използвате Карлекс спрей.
За крема :
Поставете водата в съда на миксер, добавете Минута Аворио и разбийте на висока скорост за 4-5 минути.
След хомогенизиране на крема добавете разбитата сметана.
Сглобка :
В обръч с желания размер започвате с една основа и след това добавете крема.
Повторете процеса в зависимост от това колко слоя желаете.
Замразете и покрийте с горещо желе. Гарнирайте по желание.