Шоколадова Торта Линд 26/4см
Необходими Продукти за Крема:
Млечен шоколад Сахара – 0,530кг
Животинска сметана Кампина 35% - 0,500кг
Прясно Мляко – 0,250кг
Жълтък - 0,050кг
За Тестото(основата)
Микс Родео – 0,125кг
Маргарин Мастър Експорт 80% - 0,044кг
Яйце - 0,010кг
Начин на Приготвяне:
Взимаме касерола и в нея изсипваме сметаната и прясното мляко, след което ги слагаме на котлона сместа да кипне. Когато е готова сместа махаме от котлона и добавяме жълтъка и разбъркваме. Изсипваме сместа при предварително приготвения шоколад в купа и разбъркваме до получаването на еднородна смес(ганаш). Сместа се оставя да се охлади в хладилник за около 30мин.
За основата на тортата смесвате всички продукти заедно в басан и бъркате с приставка листо за 3-4мин. на средна скорост до получаването на гладко тесто, след което се разточва и се изрязва според формата(ринга) в случая 26см. Тестото се разточва с дебелина около 4,5мм.
Поставяме готовото тесто и ринга в предварително приготвена тава с хартия за печене. Печем основата за 10мин. на 170℃ , след което с жълтък намазваме хубаво отвътре на ринга за да се получи спойка и да не ни изтече ганаша при наливане. Връщаме основата за още 2 мин. в печката отново на 170 ℃. Взимаме ганаша и внимателно го изсипваме върху основата ,след което връщаме тортата в печката и печем за 1ч. и 20мин. на 120 ℃ . Готовата торта оставяме да се охлади на стайна температура за около 1 час , след което прибираме в хладилника за около 2-3 часа.
Допълнителнипродукти:
Жълтък за на мазванена ринга - 0,100кг
Чоко Мит Нов за заливане на тортата - 0,200кг
Бяли Блосами за панировка на тортата - 0,080кг
Шок. декорация листаMimoza Marble - 12броя (0,024кг)