Плодово Тирамису 26/5см
Плодово Тирамису 26/5см
Необходими продукти:
Бишкоти- 0,300кг
За крема:
Заквасена сметана - 0.380кг
Маскарпоне- 0.500кг
Захар- 0.200кг
Растителна сметана Розет Топ- 0.150кг
Овкусител Малина-0.015кг
За заливка (плодово кули):
Плодов пълнеж Малина 70% - 0.300кг
Фарситура неутрал (кристал) - 0.100кг
Допълнителни продукти:
Кафе за потапяне на бишкотите- 0.040кг
Шоколадова декорация Барбара- по избор
Начин на приготвяне на крема:
В басана на миксера се смесват заквасената сметана, маскарпонето , кристалната захар и растителната сметана. Разбиват се с приставка тип круша на средна скорост за около 3-4 мин. до получаване на пухкав крем. Към готовия крем добавяме овкусител Малина и до- разбиваме за още около 1 мин. на бързи обороти до хомогенна смес.
Сглобяване:
Взимаме ринг(райф)с диаметър ф26 см и от вътрешната страна поставяме ацетатна лента. Започваме да зареждаме тортата ,като потапяме бишкотите в кафе . Върху тях нанасяме ½ от крема и редуваме следващия ред от напоени в кафе бишкоти и завършваме с крем.
Поставяме тортата в хладилник да се охлади за около 4-5часа.
За плодовото кули(заливка):
Освобождаваме тортата от ринга .В подходящ съд смесваме плодов пълнеж Малина 70% с фарситура неутрал и разбъркваме до еднородна смес. Поставяме плодовия пълнеж върху тортата и внимателно заглаждаме. Декорираме тортата по избор.