Морковена Торта 26/6см
Необходими продукти за блата:
Кейк Морков 0,500кг
Олио 0,140кг
Яйца 0,140кг
Вода 0,140кг
Общо: 0,920кг
Начин на Приготвяне:
Смесете всички съставки и разбийте 4 минути на средна скорост до получаването на гладка хомогенна смес. Готовата смес изсипете в райф ф26см и печете в предварително загрята фурна на 170-180℃ за около 20-30мин. в зависимост от големината.
Необходими продукти за крема:
Заквасена сметана - 0,760кг
Кристална Захар - 0,180кг
Смесваме в купа заквасената сметана и захарта и разбъркваме, след което оставяме на страни за около 10 мин. да се разтвори захарта.
За Заливката:
Ковър Аворио –0,250кг
Олио - 0,10кг
Допълнителни продукти:
Карамелизиран кокос за панировка на тортата - 0,200кг
Декорация Барбара
Сглобяване:
Взимаме предварително изпечения блат и го разрязваме на две. Поставяме 1-вия блат в райф ф26см в които предварително сме поставили ацетатна лента. Готовият крем разделяме на 2- части като 1-та част да бъде повече от другата. Поставяме по голямата върху1-вия блат и отгоре поставяме 2-рия блат. Най- отгоре поставяме останалия крем и заглаждаме. Оставяме тортата в хладилник да се охлади за около 2,3 часа. За заливката поставяме ковър Аворио в купа и леко я затопляме да се разтопи в микровълнова фурна или на водна баня, след което добавяме олиото и разбъркваме. Заливаме тортата и я панираме със карамелизирания кокос. Декорираме по избор