Торта Пистачо
Необходими продукти за основата:
Кейк лилаво кадифе(Овалет) 0,250кг
Вода ( студена ) 0,040кг
Олио 0,075кг
Яйца 0,100кг
Начин на приготвяне:
В купата на миксера смесете всички съставки заедно , като последно добавитеКейк лилаво кадифе. Разбийте за 1 мин. на бавни обороти и още 4-5 мин. насредна скорост с приставка тип листо. Изсипете сместа в желаната форма и печетена предварително загрята фурна на 170-180С градуса за около 15- 20 мин .
Необходими продукти за крем с малини :
Животинска сметана Кампина 35% 0,200кг
Растителна сметана Розет 0,100кг
Кристална захар 0,075кг Желатин 0,005кг
Вода (студена) 0,040кг
Сладко от малини 60% 0,060кг
Начин на приготвяне :
В басана на миксера сложете заедно сметана Кампина, сметана Розет и захарта. Разбийте крема до пухкава смес . Добавете сладкото от малини . Предварително накиснете желатина в студена вода и го оставете да набъбне. След това го загрейте на водна баня или в микровълнова фурна, като внимавате да не го затоплите прекалено много, за да не пресечете крема. Добавете желатина към крема и разбъркайте внимателно с шпатула до еднородна консистенция.
Кули от Малини :
Сладко от Малини 60% 0,200кг
Желатин ,005кг Вода 0,040кг
Начин на приготвяне :
Накиснете желатина в студена вода и го оставете да набъбне. След това го загрейте и добавете към сладкото от малини. Разбъркайте до еднородна смес и изсипете в подходяща форма . Сложете го да стегне във фризер или шок.
Необходими продукти за крем с пистачо :
Животинска сметана Кампина 35% 0,180кг
Маскарпоне
0,250кг
Кристална захар
0,075кг
Желатин
0,005кг
Вода (студена)
0,040кг
Каравела крем крънч пистачо
0, 150кг
Начин на приготвяне:
Смесете в басана на миксера животинската сметана, растителната сметана и кристалната захар. Разбийте до пухкав крем . Добавете Каравела крънч пистачокъм крема и отново до разбийте. Предварително накиснете желатина в студена вода и го оставете да набъбне. След това го загрейте на водна баня или в микровълнова фурна, като внимавате да не го затоплите прекалено много, за да не пресечете крема. Добавете желатина към крема и разбъркайте внимателно с шпатула до еднородна консистенция.
Начин на сглобяване:
На дъното на ринг ф26см поставете изпечения и охладен блат ( ако има капаче го заравнете ). Върху него нанесете кремът от малини . Извадете малиновото кули от фризера и поставете върху малиновия крем . Последно завършете с крем от пистачо . Сложете тортата в хладилникда се охлади за около 4-5 часа. Охладената торта заливате с каравела крънч пистачо, като предварително сме го затоплили в микровълнова фурна или на водна баня. Декорирате по желание.
За заливка :
Каравела крем крънч пистачо 0,250кг
е вкусната.