Торта Орео 26/4см
Торта Орео26/4см
Необходими продукти за основата:
Бисквити Орео - 0,200кг
Маргарин Джоя – 0,080кг
За Крема:
Крема сирене филаделфия – 0,500кг
Пудра захар (мон блан) – 0,150кг
Сахара Черен шоколад 54% - 0,200кг
Растителна сметана Розет – 0,200кг
За заливка:
Ковър дарк – 0,250кг
Олио 0,010кг -
Допълнителни продукти:
Декорация – Барбара
Сглобяване:
Взимаме бисквитите орео и ги блендираме на ситно. В купа поставяме маргарина и го разтопяваме на водна баня или в микровълнова фурна, след което ги събираме заедно , разбъркваме и правим основата на тортата в райфф26см в които предварително сме поставили ацетатна лента. Оставяме формата леко да се охлади за около10мин. През това време в купа смесваме крема сиренето, сметаната и пудрата захар и ги разбиваме с миксер на бърза скорост до получаването да еднородна смес. В купа поставяме шоколада и го разтопяваме , след което го прибавяме към вече получения крем и разбъркваме за още около 1 мин. до еднородна смес. Готовата смес изсипваме във формата и заглаждаме. Оставяме тортата да се охлади в хладилник за около 2,3 часа. Поставяме шоколадовата заливка в купа и леко я загряваме, след което добавяме олиото и разбъркваме. Заливаме вече охладената торта и декорираме по избор.
е вкусната.